Billig motionscykel

En guide till att hitta och köpa en billig motionscykel

Anledningarna till att man vill köpa en billig motionscykel är många. Många använder dem för att rehabilitera sig, träna för att få upp konditionen, för att gå ner i vikt, och så vidare. Oavsett vad anledningen till att du vill ha tag på en billig motionscykel är, så är det i princip alltid ett värdefullt tillskott till ett hemmagym. Motionscyklar är nämligen ett av de bästa träningsredskapen som finns, eftersom de är skonsamma mot lederna och lätta att använda, oavsett nuvarande konditionsnivå.

En annan fördel med att skaffa en helt egen, billig motionscykel, är att det kostar betydligt mindre än ett gymkort, och eftersom det är så bekvämt att träna i sitt eget hem, brukar de flesta som skaffar en, faktiskt träna mer. Du kan ju faktiskt till och med träna medan du tittar på tv!

Eftersom de flesta som dock inte ägt en motionscykel tidigare, inte är helt säkra på om de faktiskt kommer att använda cykeln eller inte, rekommenderas det dock att man till att börja med köper en billig motionscykel, tills man vet att man faktiskt använder cykeln regelbundet, för att sedan uppgradera.

>> Köp en billig motioncykel här – stort sortiment – fraktfri leverans

Det är dessutom fullt möjligt att hitta billiga motionscyklar, både som nya och begagnade. Nya cyklar behöver bara kosta någon tusenlapp, om de är av ett lite mer okänt märke, medan man kan komma ännu billigare undan om man köper en begagnad cykel, eller så får man ett kvalitetsmärke begagnat för samma pris.

Bara för att du vill ha en så billig motionscykel som möjligt, ska du dock inte göra avkall på allt. Även en billig motionscykel måste nämligen uppfylla åtminstone följande krav för att vara ett bra köp:

» Vara stabil och robust, så att den är bekväm att använda

» Vara bekväm, eftersom du förhoppningsvis kommer att sitta långa stunder på den. Är cykeln obekväm gör man inte detta i lika stor grad. Kontrollera därför alltid att dina ben inte slår i styret och att dina fötter med lätthet når pedalerna, eller att något på cykeln kan ställas in så att så är fallet.

» En bra motionscykel bör även ha flera olika funktioner och inställningar, så att du kan träna på ett sätt som passar just dig. Exakt vilka funktioner och inställningar cykeln bör ha beror givetvis delvis på ditt eget tycke och smak, samt på vad du har för mål, men läs på lite om de olika möjligheter som finns innan köp, och bestäm dig sedan för vilka som är viktiga för dig.

» Cykeln bör dessutom vara färdigmonterad eller lätt att montera ihop den när den levereras.

Var kan man köpa billiga motionscyklar?
De bästa inköpsställena för detta är nätbutiker som säljer sportutrustning. Det finns flera mycket bra även i Sverige idag. De har möjlighet att erbjuda kunderna bättre priser än fysiska butiker, pga. sina låga omkostnader.

Även vissa av lågpriskedjorna som har fysiska butiker runt om i landet, får då och då in billiga motionscyklar, så det kan även löna sig att hålla utkik där.

Väljer du att köpa en begagnad motionscykel, är det lättaste sättet att hitta en att hålla koll på olika annonsmarknader.

Recension:

Billig motionscykel
Betygsatt av: BraMotionscykel.se.se
Betyg: 5