Meny Stäng

9 hälsofördelar med att gå på massage

hälsofördelar med massage

Ska du gå på massage? Då har du något riktigt välgörande att se fram emot. En massagebehandling kan nämligen medföra en rad hälsofördelar – här har du 9 av dem:

1. Massage kan minska stress

Den kanske vanligaste anledningen till att man bokar massage är för att man vill få hjälp att stressa ner. Bara att få lägga sig till rätta på massagebänken och sluta ögonen kan göra så att man kommer ner i varv. Beröringen är i sig också lugnande, och det måste inte ens vara djupa tag för att kroppen ska lugnas.

2. Att få massage kan ge avkoppling

När du masseras löses både fysiska och psykiska knutar upp, för kropp och själ hänger ihop. Det är inte ovanligt att man blir varm och tung under behandlingar. Allt detta leder till att man får en avkopplad stund. Förhoppningsvis håller effekten av avkopplingen i sig länge, så att du kan bära med dig den härliga känslan in i vardagen.

3. En massabehandling kan minska spänningar

Spänningar i kroppen ger upphov till smärta, stelhet och låsningar. Det är inte alltid man förstår hur spänd man faktiskt är, det vill säga innan man fått hjälp att mjuka upp kroppen och axlarna sjunkit till ett hälsosammare läge. Massagebehandlingar kan vara mycket effektiva sätt att minska spänningar. Hos massagestockholm.se kan du enkelt boka en massagebehandling i Stockholm.

4. Massage kan ge smärtlindring

Att massage kan lindra smärta har inte bara att göra med att det kan lösa upp knutor, låsningar och andra spänningsrelaterade besvär. Smärtlindringen kommer även i form av beröringen, men det ska vara rätt sorts beröring! Beroende på vilka smärtdiagnoser man har kan man behöva olika sorters massage. Om man har fibromyalgi och därmed är extremt beröringskänslig är taktil massage, eller så kallad fibromassage, ett alternativ till exempelvis klassisk massage.

5. Massage kan öka rörligheten

När knutor och låsningar masseras bort ökar rörligheten i kroppen. En del massageformer, såsom thaimassage, jobbar till och med aktivt med rörelser för att ge lederna en boost. Vardagen blir lättare när man har bra rörlighet, och visst blir det också mycket enklare att träna eller motionerna när lederna hänger med?

En massagebehandling kan ge energi

6. En massagebehandling kan ge energi

En del blir trötta efter att de varit på massage, andra blir pigga. Även om du känner dig trött, nästan sömning, i stunden är det inte otroligt att du vaknar med energi dagen därpå. Minskade spänningar och ökad avslappning kan nämligen ha effekten att du får en energipåfyllnad, som står sig ett tag.

7. Massage kan ge bättre blodcirkulation

En annan stor hälsofördel med massage är att det kan ge en väldigt mycket bättre blodcirkulation. Det är nästan så att du måste resa dig försiktigt efter behandlingen, eftersom den verkligen kan få fart på hela systemet. En ökad blodcirkulation gör så att du dessutom känner dig varmare i kroppen, ja, ända ut i händerna och fötterna.

8. Att bli masserad kan sänka blodtrycket

Om du har högt blodtryck på grund av stess kan en massagebehandling vara en bra kur. Tack vare massagen och den minskade stressen kan blodtrycket komma ner till rimligare nivåer. Observera dock att du som har underliggande sjukdomar som påverkar blodtrycket kan behöva rådfråga din läkare innan du går på massage.

9. Massage kan stärka immunförsvaret

En massagebehandling kan rensa kroppen på slaggprodukter och hjälpa den hålla sig ”ren” inuti, bland annat på grund av ökad cirkulation. Därför kan massage också stärka immunförsvaret.