Meny Stäng

Fördelar med en motionscykel

En motionscykel är ett alldeles utmärkt träningsredskap att ha hemma, för den som inte riktigt har tiden att ta sig iväg till gymmet. I denna…

En motionscykel är ett alldeles utmärkt träningsredskap att ha hemma, för den som inte riktigt har tiden att ta sig iväg till gymmet. I denna artikel kommer vi kort att presentera några av de viktigaste av alla fördelar med en motionscykel.

För det första passar en motionscykel alla, från den mest vältränade, som kan använda den för avancerad spinning, till den som inte tränat på mycket länge, som då kan börja träna med en motionscykel i lugn takt för att på så vis öka upp konditionen gradvis.

En motionscykel är även mycket varsam mot lederna, och passar även dig med känsliga leder, vilket de flesta andra redskap inte gör. Detsamma gäller dina knän, träning med motionscykel är nämligen väldigt skonsamt mot knäna också.

Hälsofördelar med att träna med en motionscykel

 • Det stärker hjärtat, samt olika cirkulationsorgan i kroppen.
 • Det ökar muskelmassan och ökar fettförbränningen, och är därför perfekt för den som vill gå ned lite i vikt.

Dessutom tar en motionscykel väldigt lite plats där hemma, och kan ställas undan när du inte använder den. Risken för skador är även liten, eftersom man sitter tryggt på sadeln och inte kan ramla av eller få något över sig.

Köp en motionscykel från svenska butiker:

Sporttema
 • Sporttema
 • 30 dagars öppet köp.
  Fraktfri leverans.
  3 års garanti.
 • Se sortimentet:
Träningspartner
 • Träningspartner
 • Professionell support och rådgivning.
  Stort utbud av träningsredskap.
  Fraktfritt över 500 kr.
 • Se sortimentet:
Sportgymbutiken
 • Sportgymbutiken
 • Stort sortiment.
  Snabb leverans.
  Fri frakt för beställningar över 799 kr.
 • Se sortimentet:

Du kan även träna samtidigt som du gör annat, t.ex. tittar på tv, när du tränar med en motionscykel, vilket av dem som egentligen inte gillar att träna särskilt mycket, men som gör det för att de vet att det är viktigt att röra på sig regelbundet, ses som en av de allra största av alla fördelar med motionscykel.

Moderna motionscyklar har dessutom inbyggda statistikprogram som gör att man enkelt kan se vilka framsteg man gör, vilket ökar motivationen och även gör det lättare att hålla koll på träningen.

fördelar med en motionscykel

Om du blivit övertygad kring alla fördelar med motionscykel, kommer här slutligen några tips på vad du ska tänka på när du köper en:

En motionscykel är i regel lite enklare och tål lite mindre än en spinningcykel, som är avsedd för väldigt hårda tag av erfarna cyklister. Om du cyklat väldigt mycket tidigare, kan därför en spinningcykel vara nödvändig, men för de flesta nybörjare räcker det med en vanlig motionscykel.

Om du inte alls vet vad du gör, kan en cykel med ett eller flera inbyggda träningsprogram vara en god ide, eftersom detta gör det enklare att veta vad man ska göra när man tränar och när.

En viktig faktor att titta på vid köpet är hur stabil och robust cykeln känns. Väldigt rangliga och veka cyklar är nämligen betydigt jobbigare och mindre bekväma att använda.

Som med mycket annat, lönar det sig att satsa på kvalitet vid köp av motionscykel, framför allt om du tror att du kommer att träna mycket och länge. Då håller cykeln längre och tål mer.

Dela med dig till dina vänner: