Meny Stäng

Sittande motionscykel

Fördelar med en sittande motionscykel En sittande motionscykel skiljer sig ganska mycket från en vanlig motionscykel, men har även flera likheter med de traditionella cyklarna.…

Fördelar med en sittande motionscykel

En sittande motionscykel skiljer sig ganska mycket från en vanlig motionscykel, men har även flera likheter med de traditionella cyklarna. En sittande motionscykel låter dig nämligen sitta ned medan du trampar med benen framtill. Därför lämpar de sig väldigt bra framför allt för följande grupper av människor:

» Äldre personer
» Personer som har problem av något slag med sina leder eller knän
» Personer som använder cykeln för rehabilitering
» Nybörjare som inte cyklat så mycket tidigare
» Personer som är i dålig form.

På grund av detta lämpar sig inte heller en sittande motionscykel för den som verkligen vill träna hårt, Dessa personer bör istället skaffa en spinningcykel eller någon annan lite mer avancerad och krävande cykel.

Köp en sittande motionscykel från svenska butiker:

Sporttema
 • Sporttema
 • 30 dagars öppet köp.
  Fraktfri leverans.
  3 års garanti.
 • Se sortimentet:
Träningspartner
 • Träningspartner
 • Professionell support och rådgivning.
  Stort utbud av träningsredskap.
  Fraktfritt över 500 kr.
 • Se sortimentet:
Sportgymbutiken
 • Sportgymbutiken
 • Stort sortiment.
  Snabb leverans.
  Fri frakt för beställningar över 799 kr.
 • Se sortimentet:

De flesta som gillar att göra flera saker samtidigt gillar dock sittande motionscyklar, eftersom det är lätt att läsa en bok eller titta på tv eller vad man nu vill göra samtidigt som man cyklar när man använder en sittande motionscykel.

Värt att tänka på när du ska köpa en sittande motionscykel:

Precis som när du köper en vanlig motionscykel, är det viktigaste att cykeln är stabil. Robusta motionscyklar är därför alltid ett bättre val än sådana som känns lite rangliga.

Cykeln bör ha flera olika funktioner, träningsprogram och inställningar, så att du kan träna på exakt det sätt du vill. Läs därför alltid specifikationerna noggrant innan köp, så att du vet exakt vad du kan och inte kan göra med cykeln.

Sätet bör även vara bekvämt, eftersom du förmodligen kommer att sitta långa stunder på cykeln. Dessutom bör du kunna cykla utan att dina knän slår i styret, så provsitt gärna cykeln innan köp, eller se till så att säte och styre är justerbara.

Var kan man köpa en sittande motionscykel?

Sittande motionscyklar är fortfarande mer ovanliga än mer traditionella motionscyklar, så det är relativt svårt att hitta dem begagnade, även om det naturligtvis går.

Istället väljer de flesta att köpa sin cykel i en sportbutik, eller hos nätbutiker som säljer sport- och träningsutrustning.
Några populära inköpsställen är bland annat:

– Nätbutiken Sporttema, som varit verksamt inom branschen sedan år 2003 och erbjuder gratis frakt på alla ordrar. De har även en lägsta pris garanti, öppet köp i 30 dagar samt säljer de flesta välkända märkena.

– Nätbutiken Träningspartner, som är en av de största återförsäljarna av olika sorters träningsredskap. Säljer också kända varumärken, och har en frakt på 120 kronor på ordrar under 2000 kronor, medan alla ordrar över 2000 kronor är fraktfria.

– Länna Sport, som har en stor sportbutik i Stockholm, men som även ägnar sig åt nätförsäljning för att kunna serva kunder över hela landet.

– Trimdax, som också en välkänd nätbutik, som sålt träningsutrustning sedan år 2001. Fraktfria ordrar!

Recension:

Sittande motionscykel
Betygsatt av: BraMotionscykel.se.se
Betyg: 5
Dela med dig till dina vänner: